omgeving

De kuststreek van Zeeuws-Vlaanderen is één groot natuur- en recreatiepark waar een goed evenwicht wordt nagestreefd tussen natuur en toerisme. Voor watervogels en trekvogels een ideale biotoop en rustplaats. Vogelspotters vinden hier hun gading. In de zomer merk je regelmatig ooievaars in de weiden rond Cadzand afkomstig van het Zwin, een Belgisch natuurgebied.

De fietser wordt in deze regio verwend. De panoramaroute loopt tussen duinen en langs de stranden tot in Cadzand.  Een doorsteek naar Knokke, Sluis, Damme of Brugge over prachtige fietspaden kan een idee zijn voor een dagtrip. Door de polders kan men talrijke fietsroutes uitstippelen langs pittoreske dorpjes zoals Groede, IJzendijke, Nieuwvliet,Cadzand, Retranchement, Oostburg.

Breskens is van oudsher een vissersdorp. De visserij heeft wel aan belang ingeboet maar regelmatig komt toch nog een vissersboot zijn vangst afleveren in de vismijn. Meer en meer komt de nadruk te liggen op het toerisme en hierbij is de vissers- en jachthaven een troefkaart. 
De nieuwe kustversterking heeft een wandel-fietsweg langs de kust opgeleverd waardoor men vanuit Scheldeveste op een aangename manier naar Breskens kan wandelen of fietsen. (+/- 3 km). Het project "waterdunen" ter hoogte van de vuurtoren is de nieuwste toeristische aantrekkingspool. Dit wordt een paradijs voor vogelspotters en wandelaars.

Het voet- fietsveer naast het strandpark brengt u naar Walcheren met toeristische toppers zoals Veere aan het Veerse Meer, Middelburg, Vlissingen, Neeltje Jans.  Ook aan de “overkant” vindt men de Nederlandse onovertroffen kwaliteit van fietspaden.

Op het veerplein tegenover de veerdienst vertrekt openbaar vervoer naar verschillende bestemmingen zoals Brugge, Knokke, Oostburg.

Opvallende eigenheid aan de Zeeuwse stranden zijn de strandpaviljoenen. Op het strand ter hoogte van Scheldeveste ligt het “Halve Maentje”, richting Breskens “BAZ, Breskens aan Zee”.  Ook richting Cadzand komt men verschillende paviljoentjes tegen. De “Puur” of “het Beachhouse” op Groede strand kunnen een mooie bestemming zijn van een strandwandeling (5km). Om niet beschuldigd te worden van voyeurisme kan men in de zomer misschien wel met een boog langs het naaktstrand gaan.

Het centrum van Breskens is volledig vernieuwd. Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden en aan de haven zijn enkele betere restaurants, waaronder Spetters, een sterrenzaak.

Tijdens het vakantieseizoen worden in het dorpscentrum de "Dolle Dagen" georganiseerd en worden er allerlei evenementen gepland. In augustus beleeft Breskens zijn hoogdagen met de visserijfeesten. Het toeristisch magazine "De badkoerier" informeert de toeristen over de activiteiten en bezienswaardigheden in de regio. Deze brochure ligt gratis ter beschikking bij de handelaars.